fbpx

En period i livet var det bara två saker i som jag såg fram emot och det första var träningen på Ylab på tisdag morgon med Frasse kl. 07:00. Den andra saken var Ylab träningen på torsdag kväll kl. 19:00.

Det var en tung period i livet när jag hade väldiga nervsmärtor från både rygg och nacke. Jag tog starka smärtstillande mediciner och pendlade hela tiden på gränsen till utmattning. Jag var också väldigt rädd för att arbetsgivaren skulle upptäcka mitt tillstånd och gör sig av med mig. När arbetsdagen var slut och jag hållit skenet uppe var jag helt slut mentalt och mer eller mindre rasade ihop men klev upp på morgonen och pendlade ca 1,5 timmar, enkel resa. På tisdagarna och släpade mig till Ylab på Drottninggatan och blev alltid mött av en strålande belgare som heter Frasse. Jag kom ditt som ett vrak och gick därifrån med mindre värk men härlig känsla i kroppen och jag visste att det skulle kännas ännu bättre efter torsdagskvällens träning. Frasse gjorde vad han kunde för att peppa och motivera mig till att utvecklas på den låga nivån jag befann mig på då. Han var inte bara min PT utan en fantastisk samtalspartner som alltid fick mig på bra humör och fick mig att känna mig bättre till mods varje gång. 

Det jag är mest nöjd över är att jag fortsatt att gå på Ylab även när allt vände och jag började må bättre mycket tack vare träningen på Ylab. Charlie som jag har som PT idag utmanar mig varje gång att ta nya steg och han kommer ihåg allt vi pratat om tidigare och har ett genuint intresserad av hur jag mår. Ibland känns det nästan som han har bättre koll på min kalender och mitt liv än jag själv har.

Det som har slagit mig de senaste åren på Ylab att du är inte bara en kund utan en del av familjen. En familj med ett genuint engagemang och intresse av att hjälpa och bidra till allas utveckling och välmående oavsett på vilken nivå du befinner dig när du börjar. Jag är oerhört tacksam över att jag en gång hittade hit, jag känner mig verkligen hemma på Ylab och jag ser alltid fram emot veckans energikick när jag får träna med Charlie, måndag kl. 19:00. 

Jag har gått på Ylab i många år och jag kommer att fortsätta gå där i någon form så länge jag själv kan bestämma över mitt liv. 

Michael Dömstedt