fbpx

Ylab hjälper dig som vill förbättra din kondition och uthållighet med fysiologiska tester och mätningar av maximalt syreupptag och anaerobt tröskelvärde.

Vi använder ledande mätinstrument som mäter syreupptag med samma noggrannhet som konventionella system men med en enklare testprocess, dvs inga gasflaskor och uppvärmning behövs.

Vi erbjuder två olika fystester för fastställande av dina träningszoner och optimering av din konditionsträning:

  • Maximal VO2max, inklusive anaerobt tröskelvärde
  • Submaximal VO2max

Så här går testerna till

I första hand genomförs testet på ergometercykel. Du har en andningsmask och pulsmätare som testledaren sätter på dig. Belastningen ökar gradvis när du cyklar anpassad till din fysiska status. Arbetstiden är cirka 17-18 minuter lång.

Vo2max test

Du väljer om du vill göra ett submaximal eller maximal syreupptagstest. Ett VO2max-test ger utöver ditt syreupptagsvärde även ditt anaeroba tröskevärde. På den utskrift du får med dig kan du se dina värden och träningszoner för optimal anpassning till dina träningsmål.

Vill du veta mer om varför man ska mäta VO2max rekommenderar vi att läsa vårt blogginlägg.

Hur förbereder jag mig för ett VO2max test?

En förutsättning för att genomföra testet är att du är frisk och utvilad. Du bör inte äta nära inpå testet och ha bekväma träningskläder på dig.

Det är bra om du inte heller stressar, cyklar eller springer till mätningen. Ylab tillhandahåller tvål och handduk för dusch.

Pris och bokning

Ett VO2max test kostar 1900 kr och betalas i receptionen i samband med besöket. Vi utför denna mätning både i Stockholm och Norrköping.

Som ny kund bokar du din tid via länken nedan. När du har varit hos oss en gång kan du ladda ned en app och smidigt boka via den i framtiden.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare.
Ylab är agent för Cosmed och är därför väl förtrogen i hur instrumenten fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen Fitmate MED.

Med drygt tjugo tusen mätningar och gedigen forskningserfarenhet erbjuder vi tillgång till kompetent genomförande av mätningar samt guidning genom resultat.

Dina kontaktuppgifter

Ylab lämnar inte dina kontaktuppgifter till någon tredje part. Ylab kan använda dina kontaktuppgifter för att informera dig om bokningar och egna tjänster. Du kan när som helst begära att dina kontaktuppgifter ska raderas från Ylabs kundregister.