fbpx

Ylab designar och skräddarsyr Wellcare-program för dig som är gravid

Blivande mammor behöver mer stöd idag än någonsin – i den rådande situation vi lever i kan många gravida känna igen sig i ensamheten när ens partner inte får följa med på möten och när föräldraträffar är inställda.

Med Wellcare® Gravid får du träning, rådgivning och kunskapsbildning för att du ska må så bra som möjligt under denna speciella tid. Du kommer bli väl omhändertagen av ett team bestående av barnmorska, sjukgymnaster och inte minst professionella tränare.

Med mångårig erfarenhet och kunskap vill vi vara ditt och din partners stöd under denna magiska tid i livet. Personlig träning, rådgivning och kunskap om graviditet, förlossning och föräldraskap – allt i samma paket.

OBS: med anledning av Covid-19 erbjuder vi möjlighet för digitala samtal och bokar fysiska träningstillfällen på de tider det är minst antal personer i lokalen. Läs mer om vår Covid-policy här.

Varför Wellcare® Gravid?

Graviditet har en alldeles egen fysiologi och psykologi. En persons graviditet är inte lik den andras, därför måste både tränings- och kostupplägg baseras på just den individens behov. Stort fokus ligger naturligtvis även på barnet och dess välmående.

Det handlar inte om aktiviteter för gravida såsom ”yoga för gravida” eller ”pilates för gravida”, utan specifik och anpassad träning under graviditeten och efter förlossning (läs mer om det längre ner). Våra program och team leds av Anatoli Grigorenko, PhD, Yvonne Lin, MSc och barnmorska Gunilla Nilsson.

”Träningstrender kommer och går men graviditetsfysiologin består.
Vi människor har en vana av att förtala det vi gjorde igår och höja det vi gör idag till skyarna. Imorgon gör vi samma sak om dagens teorier. Därför anpassar vi graviditetsträning till behov och inte trender.” – Yvonne Lin

Vad ingår i programmet Wellcare® Gravid?

Varje trimester av graviditeten behöver ett eget upplägg och har olika fokusområden – för att först förebygga besvär, förbereda för förlossning och sedan för föräldraskap. Wellcare® Gravid är därför också uppdelat i tre delar:

Del 1.
Graviditet

personligt möte med Wellcare® coach om graviditetens fysiologi och psykologi

information om eventuella besvär och komplikationer


träning med fokus för att underlätta graviditet och förebygga graviditetsbesvär

Del 2.
Förlossning

personligt möte med barnmorska med frågor och svar om förlossningsprocessen

förberedelser för förlossning och föräldrarskap för båda föräldrarna

förlossningsträning med fokus på andning och positioner

Del 3.
Föräldraskap och form

efter förlossningen: stöd med trötthet, föräldraskap, relationsfrågor


stöd, kost och hemmaträning via vår platform Wellcare On-line

mammaträning för återhämtning och form

”Idag ser jag gravida träna på ett sätt som inte alls är ämnat för graviditet utan tvärtom, kan vara skadligt. Bukträning, T-Rex, löpning, HIIT och galen ortorektisk kost i tillägg.
Man vill helst gråta när man ser dessa råd som mest leder till att gravida känner skuld.”
– Yvonne Lin

Medlemskap och pris

Vi erbjuder tre olika paket, beroende på vad du är ute efter och har tid med. Outnyttjade tillfällen under graviditet kan överföras till mammaträning efter förlossning. Läs mer om de tre nivåerna nedan:

Brons
 • träning under graviditeten; 1 gång per vecka (24 ggr)
 • Bod Pod; 1 gång per månad (6 ggr)
 • personliga parsamtal (3 st)

3 997 kr/mån

Silver
 • träning under graviditeten; 1 gång per vecka (24 ggr)
 • hemprogram och träning efter förlossningen; 1 gång per vecka (12 ggr)
 • Bod Pod; 2 gånger per månad (12 ggr)
 • personliga parsamtal (3 st)

5 273 kr/mån

Guld
 • träning under graviditeten och efter förlossningen; (48 ggr)
 • individuella stödsamtal; kost, träning och psykiskt välmående (12 ggr)
 • Bod Pod; 1 gång per vecka (24 ggr)
 • hemträningsprogram on-line
 • personliga parsamtal (3 st)
 • Wellnessanalys och uppföljningtester; fysik och välmående

10 007 kr/mån

OBS: Vi skräddarsyr programmet efter dina behov och möjligheter – fyll i kontaktförmuläret nedan och ange att du är intresserad av ett specialdesignat upplägg eller Platina nivå.

Vem passar Wellcare® Gravid?

Det är mycket information och kunskap att ta i när man blir gravid för första gången. Det är konstant informationsflöde från alla möjliga håll – barnmorskor, vänner, föräldrar, appar, Internet, influencers, bloggare, TV. Ylabs Wellcare®coacher har samtliga en akademisk hälsorelaterad utbildning och är specialister inom hälsa och wellness med helhet och vetenskap som grundpelare.

Vi hjälper även dig med ortorexi eller andra mat- och/eller träningsproblem. Graviditet innebär en återfallsrisk för dig som har haft ätstörning(ar) tidigare. Här kan du läsa ett inlägg skriven av en mamma som blivit frisk från ortorexi.

När du börjar med Wellcare®Gravid hjälper vi dig under hela graviditetsresan och även efter, och finns alltid där när du eller din partner behöver extra stöd.

Hur kommer man igång?

Lämna din kontaktinformation i formuläret nedan så hör vi av oss för att boka in första mötet så snart som möjligt eller svara på eventuella frågor du har.

Bakgrund

Yvonne Lin var först ut med specialanpassad träning för gravida och nyblivna mödrar under 80-talet. Många vallfärdade till ”Yvonne Lin’s workout” på Luntmakargatan för att få det senaste, och redan då insåg många att det var ett upplägg man kunde lita på.

Wellcare® Gravid tar inspiration från 80-talet då Yvonne Lin tränade och undervisade på Jane Fonda’s workout i Beverly Hills. Yvonne och Janes barnmorska och affärspartner Femmy de Lyser blev goda vänner vilket blev startskottet för att utveckla ett helhetskoncept för gravida kvinnor. Resultatet blev en kombination av träningsprogram och stöd för gravida och nyblivna föräldrar.

Efterfrågan var stor i USA men även i Sverige när träning för gravida introducerades för första gången i Sverige under tidiga 80-talet på ”Yvonne Lin’s Workout” i Stockholm. På den tiden var det ett femtiotal gravida eller mammor med barn på de olika passen. En riktig succé som även USA- pionjären och Jane Fondas partner Femmy de Lyser kom för att beskåda.