fbpx

Klicka här för att komma direkt till bokningsformuläret

Vad mäter Bod Pod?

Bod Pod mäter kroppens densitet baserat på Arkimedes princip. Utifrån detta får man fram fettvikt (kg), fettfri vikt (kg) och andel fett, det vill säga fettprocent (%).

Hur går det till?

Du sitter i ”kammaren” under 2 – 3 mätningar om cirka 40 sekunder vardera. Du känner en minimal tryckskillnad under mätningen och sitter så still som möjligt. Kammaren är rymlig med ett välvt fönster så att du ser testledaren under mätningarna. Efter mätning får du dina resultat av testledaren som även ger allmänna referensvärden.

Är du elitidrottare genomför vi en elitinriktad mätning med ett specifikt upplägg med andra referensvärden.

Hur säker är Bod Pod?

Bod Pod är ett av de mest tillförlitliga mätinstrument på marknaden. Den har maximalt 1% felmarginal, vilket gör att Bod Pod är lika tillförlitlig som undervattensvägning (”Golden Standard”).

Jämför detta med impedansvåg som har runt 14% felmarginal eller skelett- och kalipermätning som har upp till 40% felmarginal beroende på inter-testledar osäkerhet.

Bod Pod är ett forskningsinstrument som validerats i flera oberoende studier och används idag som som mätinstrument i olika typer av forsksningsstudier

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare. SIS.
Ylab har varit skandinavisk agent för Bod Pod sedan nittiotalet och är därför väl förtrogen i hur instrumentet fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen som även möjliggör mätning av lungvolym vilket har betydelse för elitidrottare.

Med drygt tjugo tusen mätningar och gedigen forskningserfarenhet erbjuder vi tillgång till kompetent genomförande av mätningar samt guidning genom resultat.

Hur förbereder jag mig?

Du får inte äta eller dricka något senare än tre timmar innan mätning. Du bör inte träna samma dag som du mäter och inte heller stressa, cykla eller springa till mätningen. Du ser till att ha åtsittande underkläder.

Hur bokar jag tid?

Som ny kund bokar du tid här. Mätningen kostar 490 kr och du kan betala med kort eller kontant i receptionen när du kommer.

Efter du har varit hos oss för första gången kan du ladda ner vår app och boka tid via den i framtiden.

Jag jobbar som PT, kan vi göra ett samarbete?

Jobbar du som personlig tränare och är intresserad av ett kort- eller långvarigt samarbete med oss – kontakta oss gärna på info@ylab.com. 


Precision och kompetens i mätning är A och O. Som agent för Bod Pod kan du vara trygg hos Ylab gällande såväl mätning som tolkning av resultat.