fbpx

Vad mäter Bod Pod?

Bod Pod mäter kroppens densitet baserat på Arkimedes princip. Utifrån detta får man fram fettvikt (kg), fettfri vikt (kg) och andel fett, det vill säga fettprocent (%).

Hur går mätningen till?

Du sitter i ”kammaren” under 2 – 3 mätningar om cirka 40 sekunder vardera. Du känner en minimal tryckskillnad under mätningen och sitter så still som möjligt.

Kammaren är rymlig med ett välvt fönster så att du ser testledaren under mätningen. Du får ett papper med ditt resultat i slutet av besöket.

Observera att mätningen görs i underkläder.

Hur säker är Bod Pod?

Bod Pod är ett av de mest tillförlitliga mätinstrument på marknaden. Den har < 1% felmarginal, vilket gör att Bod Pod är lika tillförlitlig som undervattensvägning (”Golden Standard”).

Jämför detta med impedansvåg som har runt 14% felmarginal eller skelett- och kalipermätning som har upp till 40% felmarginal beroende på inter-testledar osäkerhet.

Bod Pod är ett forskningsinstrument som validerats i flera oberoende studier och används idag som som mätinstrument i olika typer av forsksningsstudier

Hur förbereder jag mig för en Bod Pod mätning?

Du får inte ha ätit eller druckit något på tre timmar innan mätning. Undvik att träna innan och försök att inte stressa, cykla eller springa till mätningen. Mätningen görs i åtsittande underkläder.

Pris och bokning

Mätningen kostar 520 kr och du kan betala med kort eller kontant i receptionen när du kommer. En mätning tar ca 15 minuter. Vi utför mätningen både i Stockholm och Norrköping.

Som ny kund bokar du tid via länken nedan. Efter ditt första besök hos oss kan du ladda ner vår app för att smidigt boka tid via den i framtiden.

Vill du köpa en mätning i present? Beställ ett presentkort via vår webbshop.

Öppningserbjudande i Norrköping
– Bod Pod mätning = 450 kr (ord. pris 520 kr)
– Bod Pod mätning + Ämnesomsättningstest = 2023 kr (ord. pris 2420 kr)
Gäller alla bokningar fram till 15/2, endast i Norrköping

Kan jag få ersättning via friskvårdsbidrag på jobbet?

Ja, enligt Skatteverkets tabell över friskvårdsaktiviteter godkänns Bodpod-mätning som en aktivitet du kan få ersättning för. Läs mer här.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare – SIS.
Ylab har varit skandinavisk agent för Bod Pod sedan nittiotalet och är därför väl förtrogen i hur instrumentet fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen som även möjliggör mätning av lungvolym vilket har betydelse för elitidrottare.

Med drygt tjugo tusen mätningar och gedigen forskningserfarenhet erbjuder vi tillgång till kompetent genomförande av mätningar samt guidning genom resultat.

Dina kontaktuppgifter

Ylab lämnar inte dina kontaktuppgifter till någon tredje part. Ylab kan använda dina kontaktuppgifter för att informera dig om bokningar och egna tjänster. Du kan när som helst begära att dina kontaktuppgifter ska raderas från Ylabs kundregister.


Precision och kompetens i mätning är A och O. Som agent för Bod Pod kan du vara trygg hos Ylab gällande såväl mätning som tolkning av resultat.