Precision och kompetens i mätning är A och O. Som agent för Bod Pod kan du vara trygg hos Ylab gällande såväl mätning som tolkning av resultat.

Vad mäter Bod Pod?

Bod Pod mäter kroppens densitet baserat på Arkimedes princip. Utifrån detta får man fram fettvikt (kg), fettfri vikt (kg) och andel fett det vill säga fettprocent.

Hur säker är Bod Pod?

Bod Pod är lika tillförlitlig som undervattensvägning vilket är “Golden standard”. Den har maximalt 1%  felmarginal, vilket kan jämföras med impedansvåg som har runt 14%. Skelett- och kalipermätning har upp till 40% felmarginal beroende på inter-testledar osäkerhet.

BodPod är forskningsinstrument som validerats i flera oberoende studier. Sammanfattningar av dessa valideringsstudier och referenser kan man läsa här.

BodPod används världen över som en mätinstrument för kroppsammansättning i olika typer av forskningsstudier. Referenslista av studier med BodPod som instrument finns här.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare. SIS.
Ylab har varit skandinavisk agent för Bod Pod sedan nittiotalet och är därför väl förtrogen i hur instrumentet fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen som även möjliggör mätning av lungvolym vilket har betydelse för elitidrottare.

Med drygt tjugo tusen mätningar och gedigen forskningserfarenhet erbjuder vi tillgång till kompetent genomförande av mätningar samt guidning genom resultat.

Hur går det till?

Du sitter i kammaren under 2 – 3 mätningar om cirka 40 sekunder vardera. Du känner en minimal tryckskillnad under mätningen och sitter så still som möjligt. Kammaren är rymlig med välvt fönster så att du ser testledaren under mätningarna. Efter mätning får du dina resultat av testledaren som även ger allmänna referensvärden. För elitinriktad mätning och genomgång gäller specifika upplägg med andra referensvärden.

Hur förbereder jag mig?

Du får inte äta eller dricka något senare än tre timmar innan mätning. Du bör inte träna samma dag som du mäter och inte heller stressa, cykla eller springa till mätningen. Du ser till att ha åtsittande underkläder.

Hur bokar jag tid?

Som ny kund bokar du tid här.  När du gjort en mätning hos oss kan du ladda ner vår app och boka tid via den i framtiden. Mätningen kostar 490 kr och du kan betala med kort eller kontant i receptionen när du kommer.