Skip to main content

Bod Pod fettmätning

Kroppssammansättningen är viktig vid viktminskning och för fysisk prestationsförmåga. För alla som vill minska i fettvikt och inte i
muskelmassa är en Bod Pod-mätning ovärderlig.

Vad är Bod Pod?

Bod Pod är ett forskningsinstrument som mäter kroppssammansättning angivet i fettprocent. Kroppssammansättningen är viktig vid viktminskning och för fysisk prestationsförmåga. En individ kan ha normalvikt men ha alltför hög eller låg fettprocent och därmed riskfyllda nivåer av kroppsfett. För alla som vill minska i fettvikt och inte i muskelmassa är en Bod Pod-mätning ovärderlig. Detsamma gäller för dig som vill optimera din träning.

Vad mäter Bod Pod?

Bod Pod mäter kroppens densitet baserat på Arkimedes princip. Utifrån uppmätt densitet får man fram fettvikt (kg), fettfri vikt (kg) och andel fett, det vill säga fettprocent (%).

Bod Pod är ett av de mest tillförlitliga mätinstrument på marknaden. Den har <1% felmarginal, vilket gör att Bod Pod är lika tillförlitlig som undervattensvägning (”Gold Standard”).

Hur säker är Bod Pod?

Bod Pod är ett forskningsinstrument som validerats i flera oberoende studier och används idag som som mätinstrument i olika typer av forskningsstudier. Ylab har varit skandinavisk agent för Bod Pod sedan nittiotalet och är därför väl förtrogen i hur instrumentet fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen som även möjliggör mätning av lungvolym vilket har betydelse för elitidrottare.

Så här mäter vi din kroppssammansättning

Du sitter i ”kammaren” under 2 – 3 mätningar om cirka 40 sekunder vardera. Du känner en minimal tryckskillnad under mätningen och sitter så still som möjligt. Kammaren är rymlig med ett välvt fönster så att du ser testledaren under mätningen. Efter testest får du ett utskrift med dina resultat.

Boka tid
bod pod fettmätning Stockholm ylab

Vanliga frågor om Bod Pod

Hur förbereder jag mig inför en Bod Pod-mätning?

Du ska inte ha ätit eller druckit något på tre (3) timmar innan mätning. Undvik att träna innan och försök att inte stressa, cykla eller springa till mätningen. Mätningen görs i åtsittande underkläder.

Får jag veta resultatet direkt?

Efter testet får du med dig ett utskrift med dina resultat. Har du gjort en eller fler mätningar hos oss förut kommer du även se sammanställning av samtliga resultat genom tiderna.

Kan jag göra fler tester åt gången hos er?

Det går jättebra att kombinera en Bod Pod-mätning med test för ämnesomsättning, då du ska vara fastande inför båda. Det går även bra att utföra Bod Pod-mätning i anslutning till ett VO2max-test hos oss.

Vad kostar en Bod Pod-mätning?

En Bod Pod-mätning kostar 520 kronor och betalas i receptionen i samband med besöket.

bod pod cosmed utan bakgrund

Boka tid

Välkommen att skicka förfrågan om tid för din mätning. Glöm inte att välja Stockholm eller Norrköping som ort. Vänligen notera att ditt besök är bokat endast efter du fått bekräftelse från oss. Är du återkommande kund kan du boka tid via vår app.

Vill du köpa en mätning i present? Beställ ett presentkort via vår webbshop.

Ange vilken eller vilka mätningar du vill boka
Ange vilken(a) dag(ar) och tid(er) som fungerar bäst
Önskar du lägga till något?

Stockholm

Artillerigatan 59

info@ylab.com

Norrköping

Gamla Rådstugugatan 30

norrkoping@ylab.com