Skip to main content

Test av ämnesomsättning

Vill du optimera din kost och träning för en hållbar vikt? Test av ämnesomsättning ger dig ett konkret mätvärde på hur mycket energi du gör av med per dag.

Vad är ämnesomsättning?

Ämnesomsättning, ofta kallad för metabolism, är avgörande för att upprätthålla grundläggande funktioner i kroppen, såsom andning, cirkulation, muskelkontraktion, och för att bevara kroppstemperaturen. Hastigheten på metabolismen kan variera från person till person och påverkas av faktorer som ålder, kön, genetik, kost, fysisk aktivitet och hormonnivåer.

Vissa dieter kan påverka din ämnesomsättning så att energiförbrukningen går ner. Konsekvensen blir att ditt energibehov minskar, vilket innebär att du måste äta mindre för att stå still i vikt. Men hur gör man för att gå ner i vikt?

Vill du optimera din kost och träning för en hållbar vikt bör du fundera på att göra ett test av ämnesomsättning – en noggrann metod för metabolisk bedömning.

Så här mäter vi din ämnesomsättning

Ett test av ämnesomsättning tar cirka en halvtimme att genomföra. Du ligger på en bänk med en “luva” (som på bilden) över ditt huvud och andas normalt. Vänligen observera att inga blodprov tas.

Efter testet får du med dig ett utskrift med ditt individuella RMR (Resting Metabolic Rate), vilket är det totala antalet kalorier som förbränns när din kropp är i viloläge.

Boka tid
Ylab test av ämnesomsättning

Vanliga frågor om ämnesomsättningsmätning

Hur förbereder jag mig inför ett test av ämnesomsättning?

Du bör inte ha ätit på tolv (12) timmar innan testet och inte heller rökt/snusat två timmar innan. Vi föreslår därför att boka testet på morgonen.

Får jag veta resultatet direkt?

Efter testet får du med dig ett utskrift med ditt individuella RMR (Resting Metabolic Rate), vilket är det totala antalet kalorier som förbränns när din kropp är i viloläge.

Kan jag göra fler tester åt gången hos er?

Det går jättebra att kombinera Bod Pod med test för ämnesomsättning, då du ska vara fastande inför båda. Vi rekommenderar däremot inte att utföra ett VO2max-test tillsammans med ett Ämnesomsättningstest – det är bättre att sprida ut dessa tester över flera dagar.

Vad kostar ett test av ämnesomsättning?

En mätning kostar 1900 kronor och betalas i receptionen i samband med besöket.

test av ämnesomsättning på Ylab

Boka tid

Använd formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan. Välj en eller fler mätningar som du vill boka tid för samt ort. Vi återkommer med tidsförslag så snart som möjligt.

Ange vilken eller vilka mätningar du vill boka
Ange vilken(a) dag(ar) och tid(er) som fungerar bäst
Önskar du lägga till något?

Stockholm

Artillerigatan 59

info@ylab.com

Norrköping

Gamla Rådstugugatan 30

norrkoping@ylab.com