fbpx

Ylab har i många år genomfört mättningar av kroppssammansättning med Bod Pod (en s.k. fettmätning), men med ökad efterfrågan för andra typer av test erbjuder vi nu även ett VO2max-test och test av ämnesomsättning.

Vissa dieter kan påverka din ämnesomsättning så att energiförbrukningen går ner. Konsekvensen blir att ditt energibehov minskar, vilket innebär att du måste äta mindre för att stå still i vikt. Vill du optimera din kost och träning för en hållbar vikt bör du fundera på att göra ett test av ämnesomsättning – en noggrann metod för metabolisk bedömning.

Så här mäter vi ämnesomsättning

mäta ämnesomsättning

Ett test av ämnesomsättningen tar cirka en halvtimme att genomföra. Du ligger på en bänk med en andningsmask över ditt huvud och andas normalt. Vänligen observera att inga blodprov tas.

Efter testet får du med dig ett utskrift med ditt individuella RMR (Resting Metabolic Rate), vilket är det totala antalet kalorier som förbränns när din kropp är i viloläge.

Klicka här om du vill du läsa mer om hur ämnesomsättning fungerar och om bakgrund till testet.

Hur förbereder jag mig inför ett ämnesomsättningstest?

Du bör inte ha ätit på tolv timmar innan testet och inte heller rökat/snusat på två timmar innan. Vi föreslår därför att boka testet på morgonen, men det är upp till dig.

Pris och bokning

Mätningen kostar 1900 kr och betalas i receptionen när du kommer.

Som ny kund bokar du din tid via länken nedan. Efter ditt första besök hos oss kan du ladda ner vår app och smidigt boka tid via den i framtiden.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare.
Ylab är agent för Cosmed och är därför väl förtrogen i hur instrumenten fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen Fitmate MED.

Dina kontaktuppgifter

Ylab lämnar inte dina kontaktuppgifter till någon tredje part. Ylab kan använda dina kontaktuppgifter för att informera dig om bokningar och egna tjänster. Du kan när som helst begära att dina kontaktuppgifter ska raderas från Ylabs kundregister.