fbpx

Vissa dieter kan påverka din ämnesomsättning så att energiförbrukningen går ner. Konsekvensen blir att ditt energibehov minskar, vilket innebär att du måste äta mindre för att stå still i vikt. Men hur gör man för att gå ner i vikt?

Vill du optimera din kost och träning för en hållbar vikt bör du fundera på att göra ett test av ämnesomsättning – en noggrann metod för metabolisk bedömning.

Så här mäter vi ämnesomsättning

Ett test av ämnesomsättningen tar cirka en halvtimme att genomföra. Du ligger på en bänk med en ”luva” (som på bilden) över ditt huvud och andas normalt. Vänligen observera att inga blodprov tas.

Efter testet får du med dig ett utskrift med ditt individuella RMR (Resting Metabolic Rate), vilket är det totala antalet kalorier som förbränns när din kropp är i viloläge.

Klicka här om du vill du läsa mer om hur ämnesomsättning fungerar och om bakgrund till testet.

Hur förbereder jag mig inför ett ämnesomsättningstest?

Du bör inte ha ätit på tolv timmar innan testet och inte heller rökat/snusat på två timmar innan. Vi föreslår därför att boka testet på morgonen.

Kan jag göra fler tester hos er åt gången?

Det går jättebra att kombinera Bod Pod och test för ämnesomsättning, då du ska vara fastande inför båda. Vi rekommenderar däremot inte att utföra ett VO2max-test tillsammans med ett Ämnesomsättningstest – det är bättre att sprida ut dessa tester över flera dagar.

Pris och bokning

Mätningen kostar 1900 kr och betalas i receptionen när du kommer.

Som ny kund bokar du din tid via länken nedan. Efter ditt första besök hos oss kan du ladda ner vår app och smidigt boka tid via den i framtiden. Vi utför denna test både i Stockholm och Norrköping.

Vill du köpa en mätning i present? Beställ ett via vår webbshop.

Öppningserbjudande i Norrköping:
Ämnesomsättningstest + Bod Pod = 2023 kr (ord. pris 2420 kr)
gäller alla bokningar fram till 15/2-2023, endast i Norrköping.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare.
Ylab är agent för Cosmed och är därför väl förtrogen i hur instrumenten fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen Fitmate MED.

Dina kontaktuppgifter

Ylab lämnar inte dina kontaktuppgifter till någon tredje part. Ylab kan använda dina kontaktuppgifter för att informera dig om bokningar och egna tjänster. Du kan när som helst begära att dina kontaktuppgifter ska raderas från Ylabs kundregister.