Vissa dieter kan påverka din ämnesomsättning så att energiförbrukningen går ner. Konsekvensen blir att ditt energibehov minskar vilket innebär att du måste äta mindre för att stå still i vikt. Därför kan det vara relevant att genomföra ett test av din ämnesomsättning.

Ylab introducerar en ny tjänst med noggrann metod för metabolisk bedömning för dig som vill optimera kost och träning för en hållbar målvikt.

Så här går testet till

mäta ämnesomsättning

Ett test av ämnesomsättningen tar cirka en halvtimme att genomföra. Du ligger på en bänk med en andningsmask och andas normalt.

Hur förbereder jag mig inför ett ämnesomsättningstest?

Du bör inte äta senare än tolv timmar innan testet och inte heller röka/snusa senare än två timmar innan.

Hur kompetenta är testledarna?

Ylab anställer endast testledare med akademisk utbildning. Samtliga har internutbildning som ligger högre än SIS Swedish Standards Institutes minimikrav för testledare.
Ylab är agent för Cosmed och är därför väl förtrogen i hur instrumenten fungerar och bör skötas. Vi använder den mest avancerade modellen Fitmate MED.

Med drygt tjugo tusen mätningar och gedigen forskningserfarenhet erbjuder vi tillgång till kompetent genomförande av mätningar samt guidning genom resultat.

Pris och bokning

Som ny kund kontaktar du oss via formuläret nedan.  När du gjort en första mätning hos oss kan du ladda ner vår app och boka tid via den i framtiden. Mätningen kostar 1900 kr och betalas med kort eller kontant i receptionen när du kommer.