fbpx

Ylabs grundare Yvonne Lin och Anatoli Grigorenko är båda akademiker och kampsportare vilket präglat Ylabs värdegrund Helhet och Vetenskap. Med okuvlig vilja har de plogat vägen för prestationsinriktade program inom prevention och motion, något som tidigare endast var elitidrotten förunnat. Deras kundlöfte är att leverera förbättrad prestationsförmåga och välmående.

Företaget Ylab grundades 1994 och bestod då enbart av en avknoppad utbildningsverksamhet inom friskvård och hälsa. En inledande fråga som Yvonne hade efter många år med friskvårdsanläggningar var: ”hur tränar man för att bevisligen förbättra hälsan”. 

Forskning i Moskva

En forskningsgrupp i Moskva tog sig an uppgiften att utreda skillnader mellan rehab-, elit- och hälsoinriktad träning. Efter dryga två år breddades forskningen till att även innefatta psykiska komponenter som en del inom hälsorelaterad träning. Efter ytterligare fyra år var underlag för fysiska och psykiska komponenter, testmetoder och riktade åtgärdsprogram klart.

Dokumentation på Ylab Drottninggatan

En testverksamhet startades i centrala Stockholm år 2001 och dokumentation gjordes under många år för att slutanalyseras år 2009. Konceptet Wellcare blev resultatet vilket kom att bli mycket framgångsrikt. 87% mår och presterar bättre, ytterligare 10% når förbättring på huvudmål medan något annat ej förbättrats och 3% lyckas man inte med. Det senare ofta beroende på bakomliggande sjukdomar.

Konceptet Wellcare

Konceptet Wellcare är en multidisciplinär integrerad metod som kan levereras på plats eller via Wellcare On-Line. Den är kostnadseffektiv och mycket applicerbar eftersom den kan anammas oavsett olika mål, status och nivå. Till Ylab kommer de som vill ha hjälp med en ond rygg likaväl som en elitidrottare som vill ha ett snabbare fotarbete, en golfare som vill slå 30 meter längre eller en pressad framgångsrik näringslivschef som har minimalt med tid för sin hälsa.

Flaggskeppet Ylab på Artillerigatan i Stockholm

Wellcare skräddarsyr helhetshälsoprogram för privatpersoner och företag med krav på mätbara resultat. Ylab levererar mätbara resultatförbättringar. Välkommen att prova du med!

Ylabs grundare och visionärer

Yvonne Lin, MSc
Yvonne är tvåfaldig världsmästarinna i Kung Fu, kategori Sanda. Hon var Sveriges pionjär inom Aerobics och tävlingsaerobics och erhöll ett  internationellt erkännande och utmärkelse för sitt omfattande arbete inom Internationella Gymnastikförbundet FIG 1994. Yvonne har verkat inom den ideella idrottsrörelsen sedan många år, bland annat som ordförande inom skärmflyg respektive kampsport och är fortsatt verksam som ledamot i internationella förbund.  Hon har drivit ett flertal friskvårdsanläggningar under 80- och 90-talet och författat 9 böcker inom hälsa och träning. Under många år verkade hon som expert i SVT-soffan och för Sveriges Radio.  Yvonne har en omfattande tvärvetenskaplig utbildning med bland annat en magister i hälsa och en master i psykologi. Yvonne brinner för att få människor att se sin inre potential och växa. Hon är envis och räds inte att uttala sig offentligt om det som kanske inte alltid går i linje med allmän uppfattning. Yvonne är VD på Ylab.

Anatoli Grigorenko, PhD har en bakgrund från Judo och är fortsatt verksam som internationell tränare. Han är även landslagscoach för det svenska landslaget i Sanda. Han är ursprungligen från Ukraina men utbildade sig och verkade som forskare på akademin för medicin och idrott i Moskva under flera år. Hans och forskarlaget specifika inriktning var ”begränsningsfaktorer inom elitidrott”. Under tiden i Sovjet arbetade han primärt med idrotter som brottning, judo, sambo, tyngdlyftning och gymnastik och ansvarade även för den forskning och de forskare som arbetade med hälsorelaterad träning i Ylabs regi. Han doktorerade under nittiotalet inom biomekanik och motorisk kontroll och flyttade till Sverige 1994.  Anatoli arbetade under flera år som forskare inom Karolinska Institutet och GIH på laboratoriet för Biomekanik. Han brinner för allt som är tillräckligt komplext för att gräva ned sig i analytiskt och delar gärna med sig av fakta och vetenskapliga rön. Han är medförfattare till boken Ortorexi – fixering nyttiga livsmedel och tvångsmässig träning, skriven för SISU och tränare inom idrottsrörelsen.  Anatoli är forsknings- och utvecklingsansvarig på Ylab.

VÅRA MEDARBETARE
KONTAKTA OSS

OM YLAB