fbpx

Ylabs medarbetare har en omfattande akademisk utbildning och elitidrottsbakgrund. Utöver detta har man erfarenhet av minst två olika värdegrunder.

Helhet & Vetenskap

Anledningen till dessa krav är grundbegreppen Helhet och Vetenskap som genomsyrar Ylabs verksamhet. Man behöver flera perspektiv för att kunna ha en helhetssyn gällande exempelvis integrering psykologi och fysiologi. Så antingen har man flyttat till Sverige eller så har man bott utomlands. Den akademiska utbildningen är nödvändig för att kunna vara kritiskt granskande och inte minst för att kunna leverera Wellcarekonceptet med trovärdighet.

Elitidrottare

Varför elitidrottare kan man fråga sig. Inte för att vi har elitidrottare som kunder utan för att elitidrottare är målstyrda, envisa och räds inte motgångar och bakslag. Man tar tag i situationen och skyller sällan på andra. Man tycker om att ha höga krav med mätbara resultat på sin egen prestation. Våra coacher framhäver inte sin egen kropp eller förträfflighet. De levererar.

Medarbetare

Anatoli Grigorenko, PhD forskare inom idrott och hälsa med en akademisk hälso- och idrottslärarutbildning från det forna Sovjetunionen. Han doktorerade 1995 inom Biomekanik och motorisk kontroll och flyttade därefter till Sverige och Karolinska Institutet där han under flera år arbetade som forskare på laboratoriet för biomekanik och motorisk kontroll. Han har en elitbakgrund från judo och är fortfarande verksam som judotränare och är FoU ansvarig på Ylab.

Yvonne Lin, MSc Hälsovetare med en Medicine magister och en Master i psykologi, inriktning psykofysiologi. Känd opinionsbildare och mediaprofil i radio- och TV samt författare till nio böcker inom hälsa och träning, Yvonne är tvåfaldig världsmästarinna i kampsport och tillika den som introducerade Aerobics i Sverige. Hon är fortsatt verksam inom idrott på internationell nivå där hon vunnit en rad utmärkelser. Yvonne brinner för att få människor att må bättre. Yvonne är VD på Ylab.

Jean-Francois Englebert, MSc  Legitimerad sjukgymnast samt idrottslärare med en master i båda från Université de Liège i Belgien. Han är utbildad elittränare i friidrott, har en bakgrund som 400-meterslöpare på elitnivå och som fysioterapeut för ett professionellt damfotbollslag. Jean-Francois flyttade till Sverige under nittiotalet och började på Ylab 2003 och är idag en nyckelperson på Ylab som ansvarar för området Rehab, är lärare på Ylabs utbildningar och brinner för sin familj.

Charlie Lagerhem, MSc har en Masterutbildning i idrottsfysiologi från Sverige och Australien där han gick sin högre utbildning. Charlies specialitet och huvudinriktning är fysisk prestationsförmåga. Charlie är en inbiten golfare och mångfacetterad fysiolog med en personkännedom utöver det vanliga. Charlie brinner för fotboll och elitidrott.

Linnea Blomström, leg. fysioterapeut med långvarig erfarenhet från friskvård och utbildning i Pilates. Linnea är även tränare i gymnastik och brinner för att snickra hus med pappan samt att träna barn och ungdomar. 

Sara Ljungdahl, Specialistläkare i Allmänmedicin med en lång träningsbakgrund från friskvård som hon startade med redan som fjortonåring. Sara är en outtröttlig arbetsmyra som även ingår i Ylabs lärarteam. Hon undervisar inom sjukdomslära och fysiologi. 

Francesca Nardi, MSc har kinesiologi och rörelselära som specialistområde. Uppvuxen i Italien där hon fick sin gedigna utbildning och även arbetade som forskningsassistent. Francesca har över 20 års träning i klassisk balett och dans. 

Julia Hallin, MSc i Business administration/marknad och lång erfarenhet som Global Marketing Manager. Julia har bakgrund från gymnastik och brinner för allt vad fjäll och berg har att erbjuda i form av klättring och skidåkning. 

Maria Grigorenko, MSc, har en master från Stockholm Business School vid Stockholms Universitet. Hennes spetskompetens är statistik och marknad vilket är hennes roll i Ylab. Maria brinner för sitt framgångsrika Instagramkonto @Stockholm by M.

Christian Magnerfelt, BSc är programmerare utbildad på KTH. Han har tävlat och tagit världscupsilver i maskindans vilket även är den träningsform som han brinner för. Christian arbetar med IT på Ylab.

Nathalie Grigorenko, MSc  i politisk teori och genusvetenskap vid London School of Economics och finns därför på Ylab på distans. Hon sköter sociala medier och brinner för politik och rättvisa. Nathalie har simmat på elitnivå.

 

Ylabs resa | Ylabs medarbetare | Ylabs kunder tycker

YLABS RESA
KONTAKTA OSS
OM YLAB