fbpx

Vad är ortorexia atletika?

Obalans mellan mat och träning kan drabba vem som helst. Unga som vuxna, män som kvinnor, idrottare som motionärer och även högutbildade inom kost, träning, medicin och psykologi. Ortorexi har ingen social avgränsning.

Ylab är Sveriges enda specialistklinik för Ortorexia Atletika, vardagligt kallat Ortorexi, och andra ätstörningar där träning ingår som kompensatoriskt beteende.

Vi som arbetar här älskar mat och träning och det vill vi att även du ska göra. Vi är alla före detta elitidrottare med omfattande akademisk utbildning. Hos oss får du bli hur vältränad och välformad som helst men inte på bekostnad av din hälsa. Träna om och träna rätt och Ät som en atlet är våra motton.

Vi har skapat en separat informationssida om ortorexi där du som drabbad, anhörig eller arbetare inom vården kan läsa mer om begreppet, göra ett kortare test för att se om du/din anhörig är i riskzon för ortorexi, och ta kontakt med oss för behandling. Det går självklart bra att kontakta oss även här.

Sök hjälp direkt

Vill du söka hjälpa direkt? Boka en utredning för ortorexi – en s.k. Wellnessanalys – ett första steg till ditt friska liv. Du förbinder dig inte till något program hos oss när du bokar analysen.

Vad våra kunder säger om oss

”Det känns bra, är mycket lyckligare och kan börja skratta från ingenstans, något som inte hände innan. Har accepterat min kropp rätt bra och ganska tillfreds med mig själv”

”Detta ställe är guld och alla i personalen är så fina och bra och duktiga människor. Ät så otroligt glad att jag vågade söka hjälp och att jag blivit så väl omhändertagen här <3”

”Jag känner mig stolt över mig själv, stark samt positiv till att det hela tiden går framåt. Har en helt annan vardag än när jag startade”

Här kommer några länkar för dig som söker mer information om ortorexi och ortorexia atletika:

Test: har jag ortorexi?

Olika ortorexibegrepp

Vilka har risk att få ortorexi?

Bok om ortorexi