Skip to main content

Wellcare® - för balans i träning, hälsa och mående

Vill du bli gladare och starkare? Vill du förändra din livsstil?
Vill du förbättra din prestationsförmåga?

Hälsa och vetenskap

Wellcare® är en vetenskapligt beprövad metod som designar kost, träning och terapi efter dina behov och förutsättningar.  Det är en multidisciplinär integrerad metod som kan levereras på plats eller via vår digitala plattform Wellcare® On-Line.

Vi levererar resultatförbättringar

Efter ett individuellt Wellcare-program

87
Mår och presterar bättre
10
Når förbättring för huvudmålet medan något annat ej förbättras
3
Når inte mål

Wellcaremetoden

Ett Wellcare®-program är skräddarsytt efter dig, dina behov och dina mål. Vi levererar mätbara resultat och därför börjar du som ny kund alltid med en Wellnessanalys – en kartläggning av din fysik och ditt välmående vid start. Därefter ser vi till att det blir bättre. Wellcaremetoden innefattar en Wellnessanalys, feedback, genomförande av program, uppföljningsmätning.

Vem passar Wellcare®?

Du behöver inte vara sjuk för att känna att du skulle vilja må lite bättre. Du behöver inte heller vara skadad för att önska att du kunde förbättra prestationsförmågan. Med vårt Wellcare®-koncept är chansen stor att du får en högre livskvalitet och harmoni mellan kroppen, själen och livet. Nedan ser du de vanligaste besvär våra kunder kommer till oss med, men det finns så mycket mer vi kan hjälpa dig med. Kontakta oss om du är osäker om Wellcare® är för dig.

Stressad?

Det är inte lika lätt att ta det lugnt som att inse att man borde göra det. Kanske är det inte ens möjligt och då kan vi hjälpa dig att få bättre förutsättningar för att klara av ditt livspussel med mental träning, kost för energi och råd för sömn och återhämtning.

Hängig?

Vi är många som inte är sjukskrivna men som känner att vi skulle kunna må bättre. Wellcare® hjälper dig med kost, träning och samtalsstöd.

På gång?

Kanske minns du hur det var en gång i tiden. Kanske är det bara lite nyordning i livet som behövs. Wellcare® lägger upp rutiner för kost, träning, arbete, återhämtning. Våra coacher hjälper dig att träna smart, äta gott och njuta av livet.

Toppen?

Ibland leker livet och man befinner sig på moln. Då gäller det att ta vara på chansen att kunna flyga högt. Om du vill toppa din prestationsförmåga för att bli starkare, uthålligare, snabbare i kropp eller tanke kan våra elitcoacher hjälpa dig.

Ont?

Bland golfare kallas vi för ryggreparatörerna. Vi kan vår biomekanik och vet hur vi ska justera och balansera för att få ordning på ditt onda och kompletteringsträna så att du håller dig hel.

Kaos?

Oro och nedstämdhet som dominerar? Obalans mellan mat och träning? Svårt att unna dig viss mat och hoppa över träning? Kanske har du hamnat i spåret mot Ortorexia Atletika?

Boka Wellnessanalys

Vad våra kunder säger

Jag har blivit starkare och känner mig starkare. Träningstillfället är en stund av egen tid och minskar stress.

Jag har fått verktyg att hantera ångest, framförallt blint motbevisad mina egna uppfattningar. Jag får genom vetenskap och mätning samt diskussion omvärdera mina egna föreställningar. Jag har fått större kunskap om mitt mående och fysiska status.

Känslan är skön i kroppen att komma hit avslappnad stämning. Bra coacher peppande och jag får bra utmaning med min träning.

Det har varit en viktig investering i mig själv och min hälsa. Och det är roligt.

Det känns bra, är mycket lyckligare och kan börja skratta från ingenstans, något som inte hände innan. Har accepterat min kropp rätt bra och ganska tillfreds med mig själv

Hur går en Wellnessanalys till?

En Wellnessanalys börjar med intervju, fysiska mätningar, skattningar psykiskt välmående och eventuella tilläggsfrågor och mätning under ledning av professionella testledare. Dataanalys för framtagande av Wellnessindex görs av analytiker som även ansvarar för genomgång och feedback. Därefter startar ditt Wellcareprogram.

Steg 1. Intervju och mätningar

Intervju
En dialog med öppna och semistrukturerade frågor samt riktade självskattningsenkäter beroende på problematik och mål

Fysiska mätningar
Vi mäter din kroppssammansättning, blodtryck, balans, rörlighet, styrka

Enkät
Frågor som fylls i individuellt och anpassas efter det som framkommit under intervju-delen

Steg 2. Dataanalys

Våra analytiker bearbetar och analyserar allt data vilket resulterar i en både objektiv och subjektiv bedömning av resultatet

Steg 3. Resultatgenomgång

Vi går igenom dina resultat gemensamt och föreslår vad, varför och hur du kan förbättra din hälsa och prestationsförmåga

Steg 4. Start på ett Wellcareprogram

Ett wellcareprogram kan men behöver inte omfatta alla av följande: fysisk träning, psykoterapi, fysioterapi, kostrådgivning, kurser och/eller On-linestöd. Först nu tar du ett beslut om du vill anlita oss eller inte

Steg 5. Uppföljningsanalys

Mätningar och feedback efter programmet är klart. Nu får du ta del av dina framsteg svart på vitt och självfallet även göra din personliga utvärdering parallellt.

Vanliga frågorBoka Wellnessanalys

Vanliga frågor om Wellnessanalys

Hur lång tid tar en Wellnessanalys?

Wellnessmätningarna tar cirka 90 minuter. Genomgången av resultatet presenteras samma dag eller vid ett annat tillfälle och tar cirka 45 minuter. Bor du långt från Stockholm eller Norrköping försöker vi boka allt på samma dag.

Vad kostar det?

Hela Wellnessanalysen kostar 2540 kronor (mätningar, dataanalys, genomgång).

Behöver jag förbereda något?

När du har bokat tid får du ett kallelsemejl med all praktisk information inför ditt besök.

Måste jag påbörja ett program hos er?

Du förbinder dig inte till att påbörja något program hos oss. Vi presenterar ett möjligt upplägg baserat på det mål vi tillsammans kommit fram till och du själv tar ett beslut om du vill börja ett Wellcareprogram hos oss.

Var finns ni?

Vi finns i Stockholm och Norrköping.

Har ni någon åldersgräns?

Nej, alla är välkomna till Ylab. Vi har idag kunder som är 12-84.

Jag misstänker att jag har ortorexi eller en annan typ av ätstörning. Är det meningsfult att göra en Wellnessanalys?

Ja, att mäta är att veta. Du får en bild över hur bra eller illa det är. Vi är Sveriges enda specialistklinik för ortorexi och har framgångsrikt behandlat drabbade och givit stöd åt anhöriga sedan 2001.

Boka Wellnessanalys

Boka Wellnessanalys

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan. Vi återkommer så snart som möjligt med förslag på tid.

Ange vilken ort du vill boka Wellnessanalys
Ange när du önskar komma till oss
Önskar du lägga till något?