Events på Ylab

OBS: Datumet för föredraget är ändrat pga sjukdom. Vi kör den 5 december i stället!

Balans – kroppen, själen och livet

Onsd 5 december kl 17:30-18:30 på Ylab

Alla talar om den men var finns den? Balans arbete och fritid? Balans träning och återhämtning? Balanserad kost? Lär dig mer om hur du hittar din balans i tillvaron.

Yvonne Lin är medicine magister och har tillika en master i psykologi. Hon varvar därför psykologiska respektive fysiologiska teorier och principer inom områdena kost, träning och välmående. Konkreta praktiska tips utlovas.

  • Var: Ylab, Artillerigatan 59
  • När: Onsdagen den 5 december 2018
  • Tid: 17.30-18.30 (med bubbel eller kaffe efteråt för den som vill)
  • Kostnad: Gratis för Ylabs medlemmar och en medföljande vän. 100 kr för övriga.

Anmälan:

Följ Ylab på Facebook eller Twitter för att hålla dig uppdaterad om andra händelser på Ylab

Events och föreläsningar på Ylab

Tidigare Events

Fakta och myter inom kost och träning

Nu är det dags för det spännande föredraget där vi reder ut bland fakta och myter inom kost och träning. Nya dieter har dykt upp på horisonten som tål att granskas, tveksamma bloggposter har kanske en mått av sanning i sig och hur ser det egentligen ut med sambanden mellan fet mat och övervikt? Eller socker och övervikt? Vilken kompetens har våra personliga tränare och inom vilka områden? Sedan tar föredragshållarna Anatoli Grigorenko, PhD och Yvonne Lin, MSc gärna emot dina frågor och funderingar.

Från psykisk ohälsa till psykisk hälsa

En av våra ungdomar tar livet av sig varje vecka. Man behöver inte säga mycket mer för att belysa allvaret i vår upplevda nedstämdhet som eskalerar både bland unga och vuxna. När psykisk ohälsa omnämns handlar det ofta om stress. Stress och sömn har fått ett mycket stort utrymme i såväl media som inom ramen för arbetsmiljö och vårdinsatser. Även utmattningsdepression omnämns med jämna mellanrum men hur skiljer man mellan en vanlig depression och en utmattningsdepression? Hur skiljer man mellan stress och ångest? Hur skiljer man mellan disciplinerad och tvångsmässig?

Ta rygg på ryggen

Ylab kallas i golfvärlden för “ryggreparatörerna” vilket är en träffsäker beskrivning för det är just vad vi gör. Men i tillägg till det ser vi till att man inte får ont i ryggen (något som 80 procent av vår befolkning får). Fyrtio procent av befolkningen har problem med ryggen här och nu så det är minst sagt ett problem. JeanFrancois Englebert, MSc Legitimerad sjukgymnast samt idrottslärare med en master i båda från Université de Liège i Belgien är en av Ylabs medarbetare sedan femton år. Han är utbildad elittränare i friidrott, har en bakgrund som 400-meterslöpare på elitnivå och specialist på ryggar och den som håller i föredraget. Du får veta vad, varför och hur man ska tänka för att få en frisk rygg. Anmäl dig via länken nedan och läs länken för en av våra golfares erfarenhet här.

Fakta & Myter om träning, kost och hälsa

Vi är fullkomligt överösta med information om träning, kost och hälsa. Men hur skiljer vi mellan fakta och försäljningsargument? Är socker farligt? Är vatten ofarligt? Är avokado nyttigt och vad menas egentligen med nyttigt? Är mer träning bättre? Ger lätt träning ingenting eller någonting? Kan träning bli skadligt? Bör man skrota fredagsmyset till förmån för hälsosam löpning? Kom och lyssna på hälsovetaren Yvonne Lin och idrottsforskaren Anatoli Grigorenko i höstens sista föredrag.

Åldersanpassad Träning

De flesta vet att åldern tar ut sin rätt men få vet hur man bör träna som 50+. Det är inte bara att träna vad som helst och hur som helst utan nu om någonsin gäller det att göra rätt sak, på rätt sätt och i rätt omfång. Kom och lyssna på Anatoli Grigorenko, idrottsforskare och expert på hälsorelaterad träning. Tipsen du inte får missa.

Motivation för mat och motion

Vad är motivation? Vad påverkar den? Varför lyckas en del bättre och andra sämre med sina föresatser? Yvonne Lin, MSc i hälsa och psykologi reder ut begreppen och ger tips om hållbara upplägg.

%d bloggers like this: